Hódított a csokoládé lelke

2011.09.27. 14:12

Szeptember 11. és 13. között „A csokoládé lelke” című kiállítással tisztelgett  a csokoládé előtt a tavaly 125. évfordulóját ünneplő Côte d’Or belga csokoládémárka. A tárlatot közel 12 ezren keresték fel a budapesti Millenáris Park Fogadó épületében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A csokoládé lelke” című kiállítás szeptember 11. és 13. között a csokoládé történetét, a kakaóbab útját a feldolgozásig és a csokoládékészítés műhelytitkait mutatta be. Az interaktív tárlatot három nap alatt közel 12 ezren tekintették meg a Millenárison.
A látogatók érdeklődését a látni- és ízlelnivalókon kívül Denis Vernaillen, a brüsszeli Côte d’Or márkabolt csokoládémestere is elnyerte, aki erre az alkalomra érkezett Magyarországra, és három nap alatt fáradhatatlanul készítette a különleges és intenzív ízélményt kínáló Côte d'Or pralinékat, összességében több ezer darabot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállítás filozófiája szerint az intenzív ízélmény alapja a minőségi csokoládé látványának, roppanásának, illatának, és az aromák sokaságának elmélyült élvezete. Ezért minden látogatónak lehetősége nyílt egy 70%-os kakaótartalmú kis étcsokoládé szelettel – egy mignonette-tel – beavatást kapnia a csokoládé kóstolás művészetébe. A beavatás után tovább kóstolgató látogatók preferenciái azt mutatják, hogy nyitottak vagyunk a különleges ízkombinációkra: a kiállításon csokoládé és fagylalt formájában is a citromos-gyömbéres, a fügés-mandulás, és narancsos ízek iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kraft Foods Hungária Kft. Côte d’Or márkáért felelős marketing csapata a márka 2006-os hazai bevezetése óta arra törekszik, hogy évről évre tovább bővítse a csokoládé hazai kedvelőinek e nagy múltú édességre vonatkozó ismereteit. Ebbe a törekvésbe illeszkedik „A csokoládé lelke” kiállítás is, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a minőségi csokoládéról szerzett újabb ismeretek révén az értő ízlelés egyre finomabb élményeiben részesülhessünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:elelmiszer.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mydolcevita.blog.hu/api/trackback/id/tr353260179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása